Kadaka Kooker 5192 0709
Kadrioru Kooker 5192 0149

No products in the cart.

Make it neutral istutab metsa

Kooker on metsapositiivne ettevõte

Kookeril on uus koostööpartner Eesti idufirma Makeitneutral näol, kelle missiooniks on neutraliseerida iga indiviidi ja ühiskonna kui terviku kliimajälge. Selleks on nad loonud digitaalse tööriistakomplekti, et igaüks saaks kõikjal kliimapositiivseid tegevusi enda igapäevaellu integreerida kiirelt ja lihtsalt.  Teisisõnu- nad aitavad ettevõtetel muutuda metsapositiivseks, andes e-poodide ostjatele võimaluse nende tellimus või teenus muuta süsinikuneutraalsemaks, toetades samal ajal kohalikku elurikkust. Lisades ostukorvis linnukese Makeitneutrali kastikesse, aitad 1.50€ eest istuda ühe puu Eesti metsa.

Make it Neutral

Kooker on metsapositiivne

Mida mina puude istutamisest saan?

  • Sooja ja hea tunde, et sa annad suure panuse rohelisse ja tervesse maailma.
  • Võimaluse istutada oma koduriiki puid
  • Suurepärase tunde, et sa andsid lindudele ja loomadele kodu ja kindluse, et see on seal veel järgmised 50-100 aastat.

Kes puud istutab?

Kõik puud istutatakse Eestisse, makeitneutral forestry kaitsealadele, kus hooldatakse ja hoitakse metsa 80 aastat. Kõik makeitneutrali poolt istutatud puud on ostetud sertifitseeritud partneritelt ja neid saab kasutada uue metsa istutamiseks. Istutamine toimub 1-2 korda aastas varakevadel peale lume sulamist ja sügisel.Nende eesmärk ei ole palki toota, vaid istutada metsakooslusi. Ühel hetkel, kui tõesti metsas tuleb hooldusraiet teha, siis puitu väärindatakse maksimaalselt loodusele kasulikult.

Kõik puud on digitaliseeritud ning salvestatud plokiahelasse ehk iga puu istutamisega on tehtud sellest digitaalne jälg, mis on salvestatud internetis vabalt kättesaadavasse tehinguraamatusse, kus tagantjärgi muudatusi sisse pole võimalik viia. See tähendab, et tehinguraamatust näeb ära, millal ja kuhu on puu istutatud. Sellele infole tuginedes on siis ka võimalik alati minna koha peale vaatama, et puu tõepoolest seal olemas on. Seega võta pere või sõbrad kaasa ning minge otsige enda puud üles ja tehke mälestuseks pilti!

Leave a Comment