Kadaka Kooker 5192 0709
Kadrioru Kooker 5192 0149

No products in the cart.

  /  Blogi   /  Soolased suupisted lauale – 30 suurepärast ideed!
Klassikaline bruschetta

Soolased suupisted lauale – 30 suurepärast ideed!

Ikka ja jälle otsime maitsvaid ja lihtsaid suupisteid, mida pakkuda sünnipäeva- ja peolaudadel või lihtsalt mõnusaks vahelduseks kodusele õhtusöögile. Siin on sulle põhjalik nimekiri soolastest suupistetest, mis valmivad lihtsa vaevaga. Sellest suupistete nimekirjast leiad palju erinevaid snäkke, mida terve pika õhtu peolaual hoida.

1. Klassikaline bruschetta

Klassikaline bruschetta.

Klassikaline bruschetta.

Seda populaarset Itaalia suupistet on lihtne valmistada ning need on imemaitsvad. Nami-nami retsepti järgi käib bruschettade valmistamine imekiiresti!

2. Guacamole

Guacamole ja nachod.

Guacamole ja nachod.

Kostita külalisi selle avokaadost tehtud dipikastmega, mida on mõnus kasutada dippimiseks koos maisikrõpsudega. Valmistamiseks vajad küpseid avokaadosid, laimi mahla, küüslauguküünt, soola ja musta pipart. Soovi korral võid lisada ka hakitud tomatit, hakitud punast sibulat või hoopis särtsuks hakitud tšillikauna. Suru avokaadod kahvliga katki, lisa laimimahl ning purustatud küüslauk, samuti soovi korral teised meelepärased koostisosad. Laimimahla asemel võib lisada ka sidrunimahla, need aitavad vältida seda, et avokaadopüree kiiresti tumedaks ei läheks.

3. Nacho taldrik

Valmista külalistele üks tõeliselt maitsev ja teistmoodi krõpsuvaagen. Selleks läheb vaja Santa Maria nacho krõpse, veisehakkliha, jalopenosid, riivjuustu, natuke õli ja vett. Santa-Maria koduleheküljel on retsept ja tootesoovitused hästi välja toodud.

4. Soolased minipannkoogid

Soolased minipannkoogid.

Soolased minipannkoogid.

Kasuta peolaual Kookeri soolaseid minipannkooke, valikus on singi-juustu minipannkoogid, aasia kana koogid, lisaks feta-spinati koogid ning juustuga minipannkoogid. Kõrvale sobivad ideaalselt Kookeri enda käsitöökastmed: hapukoore-tillikaste, küüslaugukaste, basiilikukaste või hoopis tšillimajonees. Võimalik tellida e-poest ka soolaste kookide pakett 10-le inimesele:

5. Peekoniporgandid

Keera porgandiviilude ümber peekoniviil ja küpseta neid ahjus 20-25 minutit 200 kraadise kuumuse juures. Kas saabki miskit lihtsamat olla? Õhtulehe retseptivaramust leiad täpse valmistamisjuhise.

6. Lihtne suvikõrvitsa pirukas kitsejuustuga

Piruka valmistamine on lihtne nagu lapsemäng ja liiga palju aega see samuti ei nõua. Valmista seda pärmi-lehttaignal koos kitse toorjuustuga ja parmesani juustuga. Tuuli Mathiesen on enda blogis maitsva piruka koostisosad ja valmistamise täpselt lahti kirjutanud.

7. Kartuli- juustu pulgakesed

Mõnusad pehmed ja juustused suupiste pulgakesed, mis maitsevad parimalt küpsetamispäeval. Tegemist on “Eesti parim pagar” 2.saate võiduretseptiga. Täpse valmistamisjuhendi jaoks vaata üle Perenaise retsept Kartuli-juustu pulgakesed.

8. Pirni- sinihallitusjuustu suupiste

Lihtsalt valmiv maitsev suupiste, mis on hea vaheldus singirullidele ja teistele klassikalistele suupistetele. Valmistamiseks läheb vaja täisterve lavashi, sulatatud juustu, pirni ja sinihallitusjuustu. Määrid lavashi lehele sulatatud juustu, lõikad need ruudukesteks, lisad piriniviilud ja tükeldatud sinihallitusjuustu. Küpseta ahjus 8-10minutit 200 kraadi juures.

Lameleib pagaritööstus on enda kodulehel selle retsepti teie jaoks täpselt kirja pannud.

9. Lõhepirukas

Toitev ja maitsev suupiste, mida terve õhtu mõnus ampsata. Valmistamiseks kasuta lehttaigent, forelli- või lõhefileed, soola, sidrunipipart, majoneesi, hapukoort, hakitud roheline sibul, tilli ja lahtiklopitud mune peale määrimiseks. Vaata järele, kuidas Ragne Värk parima lõhepiruka jaoks valmistamisõpetust jagab.

10. Rukkinööbid kalamarjaga

Tore idee suupistelauale. Vaja läheb näkileivanööpe, punast sibulat, hapukoort ning kalamarja. Koori sibul ja haki peenelt. Seejärel määri hapukoor rukkinööpidele, siis tõsta igale portsjonile lusikatäis kalamarja. Puista peale hakitud sibul. Proovi järele, vaata täispikka retsepti ja soovitusliku hapukoore pilti Nami-Nami retseptiveebist.

11. Lihtsad nachod

Need nacho krõpsud koos rohke juustuga on eriti maitsvad ja mõnus vaheldus tavapärasele krõpsupakile peolaual. Eriti toeka tulemuse saamiseks võib juurde lisada ka hakkliha. Lihtsamas variandis aga laota nachi krõpsud ahjuplaadile, laota neile peale Santa Maria chunky salsa kastet, lisa hakitud talisibul ning riivjuust. Maitseks võib lisada ka tšillihelbeid. Ahjus küpseta u 3 minutit kuni juust on sulanud.

Retsept pärineb Nami-Nami koduleheküljelt., kus piltidena on mugavalt välja toodud ka retseptis kasutatavad toodete pildid, et ostlemine oleks poes kiirem ja kergem.

12. Värsked soolakurgid

Värske soolakurk.

Värske soolakurk.

Kevadel kui poes leidub juba värskeid avamaakurke, siis paralleelselt saab hoo sisse ka värskete soolakurkide hooaeg. Küll on mõnus neid krõmpsutada ja erinevates toitudes kasutada. Õnneks on soolakurkide valmistamine imelihtne ning igaüks saab sellega hakkama.

Kurkide soolamise valem on selline:
1 liitri vee kohta kulub 1-1,5 spl (jämedat) meresoola ja 1 spl suhkrut.
Lisaks maitseks küüslauku, tilliõisikuid ja -varsi, koriandriõisikuid ja -varsi, mustsõstralehti jms. Ürdid tuleks laduda kausi või purgi põhjale ilusti ootevalmis.

Esmalt pese korralikult kurgid. Kui soovid kiiremat tulemust, siis lõike kurkidel otsad ära ja lao need purki või kaussi. Kalla peale kuum vesi, kus juba eelnevalt on lahustatud sool ja suhkur. Kui kurkidega kiiret pole, siis jäta otsad alles ja kalla peale külm vesi. Pane tähele, et kurgid peavad olema üleni veega kaetud!  Järgmisel kolmel päeval on kurgid kõige mõnusamad, siis hakkab juba liialt hapukurgi maitse juurde tulema.

Värske soolakurgiteo on enda blogis kirja pannud Tuuli Mathisen.

 

13. Šampinjonid suitsujuustu ja tomati täidisega

Need ahjus küpsetatud seened maitsevad oivaliselt ning on hea vaheldus peolaual.

Valmistamiseks on sul vaja:

  • 9-10 keskmise suurusega šampinjoni
  • veidi oliiviõli
  • 50 g suitsujuustu
  • 2 kirsstomatit
  • musta pipart
  • kaunistuseks tüümianit

Valmistamine

  1. Puhasta seened pintsliga. Eemalda jalad ja õõnesta seente sisemus vajadusel tühjemaks.
  2. Tõsta seened küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Määri seened väljast ja pealt kergelt õliseks.
  3. Riivi suitsujuust. Täida seened suurema osa suitsujuustuga.
  4. Lõika kirsstomatid õhukesteks viiludeks, aseta igale seenele tomativiiluke. Tomatile puista ülejäänud riivitud suitsujuust.
  5. Küpseta seeni 180 kraadises ahjus u 15 minutit, kuni seened on küpsed ja juust sulanud.
  6. Serveerimisel raputa peale musta pipart ja tüümianioksakesi.

Retsept pärineb Mari- Liis Iloverilt, vaata siit. 

14. Suupisted arbuusi, feta ja mündiga

Arbuusi-feta-mündi suupiste.

Arbuusi-feta-mündi suupiste.

Nii maitsev ja suvine, tõeliselt mahlane amps suveõhtusse. Fetajuustu asemel võid kasutada ka kitsejuustu.

Koostisosad

  • Arbuusi, kuubikuteks lõigatuna
  • Fetajuustu, tükeldatuna
  • Värskeid mündilehti
  • Oliiviõli
  • Värskelt jahvatatud musta pipart

Valmistamine

      1. Tõsta arbuusikuubikule tükike fetajuustu ja säti sinna peale mündileht.
      2. Torka tikk sellest suupistest läbi ja lao vaagnale.
      3. Viimistle oliiviõli ja värskelt jahvatatud musta pipraga.

Serveeringust piisab 4-le inimesele.

Vaata Joogikultuur veebilehelt Tuuli Mathieseni soovitusi ja õpetust imemaitsvaks suviseks salatiks. 

15. Makra-juustupallid

Lihtne ja maitsev suupiste makrasõpradele. Valmistamiseks ei ole palju koostisosasid vaja.

Varu endale koju:

  • 200 g VIČI krabinuudleid
  • 150 g riivitud juustu
  • 2 keedetud muna
  • 2 küüslauguküünt
  • veidi majoneesi
  1. Haki krabipulgad hästi peeneks või kasuta VIČI krabinuudleid, riivi juust ja keedetud munad peene riiviga. Riivi küüslauk peene riiviga või purusta küüslaugupressiga.
  2. Pane veidi krabipulgahaket kaunistamiseks kõrvale.
  3. Sega hakitud makra, riivitud juust, riivitud muna ja purustatud küüslauk omavahel, siis lisa veidi majoneesi, et komponendid koos püsiksid.
  4. Veereta väikesed pallikesed ning siis veereta neid kaunistuseks kõrvale pandud krabipulgapudis.  Hoia serveerimiseni külmkapis.

Retsept pärineb Nami-Nami retseptikogumikust, vaata siit.

16. Lihtsad toorjuustuküpsised

Koostisosad

  • 100 g jahu
  • 0,5 tl küpsetuspulbrit
  • 0,5 sl suhkrut,
  • 0,5 tl soola
  • 100 g Farmi toorjuustu murulauguga, toasooja
  • 100 g võid, toasooja
  • 1 muna
  • riivitud porgandit, hakitud murulauku

Valmistamine

Sega kuivained omavahel. Lisa juurde toorjuust ja või. Klopi muna pisut vahule ning sega tainasse. Tõsta lusikaga pisikesed tainakuhjad küpsetuspaberiga laotud ahjuplaadile. Küpsiste peale raputa pisut riivitud porgandit ja murulauku. Küpseta 170 kraadi juures ca 20 minutit ehk seni, kuni küpsised on kuldsed. Retsept pärineb Farmi koduleheküljelt.

17. Õhulised juustupadjakesed

Need õhulised, samas aga tummised juustupadjakesed lausa tekitavad sõltuvust. Kergelt köömnemekiga küpsised sobivad ideaalselt valmistamiseks ootamatutele külalistele või siis üheks söödavaks maiuseks jõuluvana kingikotti.

Koostisosad

  • ca 50 tk
  • 3 dl jahu
  • 2 tl köömneid
  • suur peotäis (tugevamaitselist) juustu, riivituna
  • paar näpuotsatäit soola
  • 1 tl küpsetuspulbrit
  • 100 g võid, toasooja
  • 150 g Farmi toorjuustu, toasooja

Valmistamine

Sega retsepti 5 esimest komponenti omavahel. Lisa või ja toorjuust ning sõtku tainas ühtlaseks massiks. Lase tainal külmkapis seista ca 15 min. Seejärel rulli tainas jahusel pinnal u 0,5-1cm paksuseks ning lõika see noaga pisikesteks ruutudeks. Küpseta 180 kraadi juures 15-17 min.

Retsept on pärit Farmi koduleheküljelt ning autoriks Ragne Värk.

 

18. Peedihummus

Peedihummus.

Peedihummus.

Kikerhernestega peedipüree meenutab hummust ja sobib hästi aedviljade dipikastmeks või õhukestele leivaviiludele määrimiseks.

Koostisosad

  • 200 g keedetud või röstitud peeti
  • 400 g purk konservitud kikerherneid
  • 2 sl seesamipastat e. tahiinit
  • 1-2 küüslauguküünt
  • 0.5 dl oliiviõli
  • 1 tl vürtsköömneid
  • 2 sl sidrunimahla ja veidi riivitud sidrunikoort
  • soola ja musta pipart
  1. Koori peedid ja lõika väiksemateks tükkideks. Nõruta kikerherned (jäta veidi konservivedelikku alles).
  2. Püreesta peedid, kikerherned ja küüslauk köögikombainis. Lisa tahiini, maitseained ja oliiviõli, püreesta veel korra. Kui pasta on liiga paks, siis lisa veidi konservivedelikku.
  3. Maitsesta ja serveeri. Jahedas külmkapis kinnises nõus säilib peedihummus umbes nädala.

Retsepti on kirja pannud Nami-Nami. 

19. Kuumad näkileivaampsud

Kasuta väikeseid rukkinööpe lihtsa suupistena. Selleks läheb vaja ainult näkileivanööpe, sinihallitusjuustu, riivitud juustu ja paksemat ketšupit.

Laota rukkinööbid ahjuplaadile. Pane igale näkileivale veidi ketšupit, siis murendatud sinihallitusjuustu ja kõige peale tavalist riivitud juustu.

Küpseta 200kraadises ahjus mõned minutid, kuni juust on sulanud ja suupiste kenasti kuumenenud. Head isu!

Täispikka retsepti vaata Nami-Namist.

20. Minipitsad šampinjonide ja brokoliga

Minipitsad on tervislikum alternatiiv tavalisele paksupõhjalisele pitsale. Kindlasti maitseb see ka lastele!

  • Vaja läheb:
  • 1 väike brokoli
  • 2 küüslauguküünt
  • praadimiseks mõeldud oliiviõli
  • 150 g šampinjone
  • 150 g kanakintsuliha
  • 12 maisigaletti
  • 250 g pastakastet, näiteks Napoletana
  • 2 tomatit
  • 150 g riivjuustu
  • punet

Tee nii:

  1. Tükelda brokoli õisikuteks ning puhasta ja haki peenelt küüslauk. Kuumuta neid veidi kuumas oliiviõlis ja lisa pannile ka viilutatud šampinjonid ja tükeldatud kana. Pruunista, kuni kana on peaaegu küps.
  2. Laota pastakaste galettidele ja pane igale galetile 1 õhuke tomativiil. Raputa peale ka pool riivjuustust.
  3. Jaga kana-brokoli-šampinjonisegu galettidele ja raputa peale ülejäänud riivjuust.
  4. Küpseta 200kraadises ahjus, kuni juust on kuldne. Serveeri kohe!
Hea teada!

Proovi maisigalettide asemel ka riisi- või tatragalette.

Retsept on pärit Õhtulehe retseptivaramust.

21. Hõrk singi-juustustritsel

Pehme ja mahlane stritsel on peolaual alati aukohal. Täidist on selles mõnusasti ning pärmitaigen on alati toimiv retsept. Vaata stritsli retsepti Ragne Värgi blogist ning kostita külalisi just selle hõrgutisega.

22. Isetehtud juurviljakrõpsud

Tervislik ja maitsev valik poekrõpsude asemele. Retsept on lihtne, vali meelepärased juurviljad (porgand, bataat, peet, juurseller, redis, kaalikas) ning koori ja lõika need ühtlasteks viiludeks. Viilud peaksid olema hästi õhukesed. Seejärel sega kausid juurviljad koos oliiviõli ja meelepäraste maitseainetega (sool, pipar, ürdid) ning laota küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Küpseta 180 kraadises ahjus u 30 minutit. Küpsetamisaeg sõltub juurviljalõikude paksusest, hoia pidevalt silma peal.

23. Õhuline maisileib

Koostisosad

  • 2 sl musti seesamiseemneid
  • 1 dl päevalilleseemneid
  • 1 dl kõrvitsaseemenid
  • 2 dl maisijahu
  • 0,5 dl ehk 50 ml oliiviõli
  • 2 dl kuuma vett
  • 0,5-1 tl kvaliteetset meresoola (mulle meeldib soolakam variant)

Valmistamine

Sega kausis kõik kuivained, kalla peale õli ja kuum vesi ja sega kõik korralikult läbi. Kata ahjuplaat küpsetuspaberiga, aseta sinna peale umbes pool tainast, laota peale teine küpsetuspaber ja töötle kas kätega või tainarulliga tainas hästi õhukeseks. Eemalda pealmine küpsetuspaber. Antud koguseks saab vastavalt paksusele 1 kuni 1,5 plaaditäit näkileiba. Õhuke näkileib jääb mõnusalt pitsiline. Küpsedes tekib leivale vahva õhuline pits, kuna mõnest kohast tainas lõheneb.

Küpseta esmalt 150 kraadi juures ca 30-45 minutit, tõsta siis ahju kuumus 200 kraadini ja küpseta ca 10-15 minutit, kuni näkileib on krõbe ja parajalt pruunistunud. Hoia kindlasti näkileival silma peal, sest õhukest küpsetist on kerge ära kõrvetada. Usalda pigem oma silmi kui kella.

Retsepti panin kirja enda blogis Tuuli Mathiesen.

24. Kanapirukas kuskussi, pärlsibulate ja juustuga

Maitsev küpsetis, mis ei võta kaua aega ja maitseb hästi ka pere pisematele.

Koostisosad

  • 50 g (täistera)kuskussi (keetmata kogus)
  • 2 (ca 500g) broilerifileed
  • soola, pipart
  • 3 sl hakitud tilli
  • 75 g riivitud juustu
  • 4 sl majoneesi
  • peotäis pärlsibulaid
  • 500 g pärmi-lehttainast (kasuta võimalusel juba lahtirullitud lehttainast)
  • 1 muna (piruka määrimiseks)

Valmistamine

Valmista kuskuss vastavalt pakendil olevatele juhistele. Lõika kanafilee väikesteks tükkideks ning prae need kuumal õliga piserdatud pannil valmis, maitsesta soola ja pipraga. Võimalusel lase kanafileetükkidel kümmekond minutit jahtuda. Sega kausis kokku keedetud kuskuss, kanatükid, till, juust, majonees ja poolitatud pärlsibulad. Maitsesta segu soola ja pipraga.

Laota tainas küpsetuspaberil lahti ning aseta selle keskele pikuti kanatäidis (jäta otsad umbes 3 cm ulatuses vabaks). Vabaks jäänud taina pikematele külgedele lõika noaga u 2cm paksused sisselõiked. Kata täidis esmalt otstest vabaks jäänud tainaga ning tõsta siis äärde lõigatud ribad täidisele. Määri pirukas pealt lahtiklopitud munaga ning küpseta ahjus 200 kraadi juures pöördõhuga režiimil 15-20 minutit.

Retsepti on enda blogis kirja pannud Ragne Värk.

25. Heeringatort

Soolaseid torte ei tasu magusate kõrval alahinnata. Need on peolaual alati nõutud toit. Parima tulemuse saamiseks tee tort päev varem valmis.

Põhi

  • 50 g võid
  • 175 g leivaviile

Täidis

  • 3 tl želatiinipulbrit (näiteks Santa Maria)
  • 6-7 sl külma vett (želatiini paisutamiseks)
  • 300 g soolatud heeringafileed
  • 3 väiksemat marineeritud kurki
  • 3 sl hakitud rohelist sibulat
  • 300 g kodujuustu
  • 300 g hapukoort
  • 100 g riivitud juustu
  • 200 ml vahukoort

Kaunistuseks

  • riivleiba
  • rohelist sibulat
  • roseepipart

Valmistamine

  1. Sulata pannil või. Lõika leivaviilud kuubikuteks ning lisa pannile. Sega nii, et kõik saaks võiga ilusti kaetud. Laota leivakuubikud küpsetuspaberiga kaetud koogivormi (Ø22cm).
  2. Täidise valmistamiseks sega želatiinipulber veega ning jäta paisuma 10 minutiks. Seejärel kuumuta madalal kuumusel (ise pidevalt segades) seni, kuni vedelik on selge.
  3. Tükelda väikesteks tükkideks heeringafileed ja kurgid. Sega need omavahel kokku ning lisa segades juurde hakitud sibul, kodujuust, hapukoor ja riivitud juust. Vahusta koor vahule ning lisa segades täidisele. Kõige viimasena vala juurde želatiinivedelik ning sega ilusti ühtlaseks. Vala segu vormi ning lase jahedas taheneda vähemalt 6 tundi. Vahetult enne serveerimist kaunista riivleiva, rohelise sibula ja roseepipra teradega.

Retsept pärineb Ragne Värgi toiduteemalisest blogist.

26. Takod hakklihaga

Takod on parim reedene roog! Klassikalises versioonis täidetakse krõbe takotasku maitserikka hakkliha, köögiviljade, guacamole, riivjuustu ja takokastmega.

Serveerimiseks

  • Santa Maria mahedamaitselist tako kastet
  • 1 pakk Santa Maria tako taskuid
  • salatisegu
  • tomatit
  • hapukoort
  • guacamolet

Tako lihatäidis

  • 400g hakkliha
  • 1 spl võid
  • 1 pakk Santa Maria tako maitseainesegu
  • 1dl vett

Valmistamine

  1. Pruunista hakkliha võis või õlis.
  2. Lisa maitseainesegu ja vesi. Sega ja küpseta kaaneta 5–10 minutit.
  3. Kuumuta takotaskuid vastavalt pakendil toodud juhistele ja valmista ette katted.
  4. Serveeri taskud soojalt, täidetuna hakkliha ja maitsvate katetega!

Takode serveerimine takotaskutes või tortiljadel annab sama maitsva tulemuse!

Santa Maria koduleheküljelt leiab täpse juhise ja tootesoovitused imemaitsvaks takoõhutks. 

27.Tortiljapitsa Margherita

Lihtne tortiljapitsa Margherita.

Lihtne tortiljapitsa Margherita.

Lihtsuses peitub võlu! Seda on lihtne valmistada ja maitseb oivaliselt.

Koostisosad

  • 1 pakk Santa Maria pitsatortiljat (4tk pakis)
  • 1.5 purk Santa Maria chunky salsat
  • 3 dl riivitud juustu
  • 400 g mozzarella juustu
  • ‘0.5 karp kirsstomateid
  • Santa Maria pitsamaitseainet
  • Santa Maria tšillisädemeid

Serveerimiseks

  • 0.5 pott basiilikut

Valmistamine

  1. Kuumuta ahi 220°C ja kui võimalik, siis koos ahjuplaadiga.
  2. Laota salsa pitsapõhjadele, umbes 2 spl täit ühele tortiljale.
  3. Raputa kastmele peale rohkelt juustu.
  4. Laota mozzarellajuustu viilud ja pooleks lõigatud kirsstomatid.
  5. Aseta tortiljad ahjuplaadile ja küpseta kuskil 7-10 minutit või kuniks juust on sulanud ja mõnusalt kuldne.
  6. Raputa ahjust võetud pitsadele pitsamaitseainesegu ja jahvata veidi tšillisädemeid. Lisa veel värsket basiilikut ja serveeri kohe.

Retsepti on kirja pannud Santa Maria, vaata ka nende teisi maitsvaid retsepte.

28. Sushi

Sushi soolalõhe ja kurgiga.

Sushi soolalõhe ja kurgiga.

Sushi on eestlaste seas juba ammu teada ja tuntud ning laialt armastatud toit. Seda leidub ikka ja jälle peolaudadel ning lõuna- ja õhtusöögiks. Ka ise pole selle valmistamine üldse keeruline ning kaubandusest leiab kõik vajaliku ühe koduseks sushiks väga kiiresti ja mugavalt.

Näiteks Ragne Värk on enda blogis kirja pannud väga lihtsa ja maitsva sushi retsepti. Ta kasutas kolme erinevat täidist ning kalli sushiriisi asendas Veski-Mari pudruriisiga. Proovige järele!

29. Lavaširullid

See klassikaline peolaua toit ei saa siit nimekirjast puududa! Fitlap on selle retsepti figuurisõbralikult kirja pannud, et snäkkimine oleks tervislikum. Selleks lähebki sul vaja täistera lavašši, 30% toorjuustu, Talleggi 1% kanafileesinki, lehtsalatit, kurki ja maitseaineid.

Valmistamine

  • Laota lavašileht lauale ja määri sinna peale toorjuust.
  • Laota lavaši peale salatilehed.
  • Puista salatilehtedele maitseaineid ja soola. Aseta salatilehtedele peale singiviilud.
  • Viiluta kurgid õhukeseks ja aseta need singi peale ritta.
  • Keera lavaš rulli ja aseta see fooliumi sisse. Lase maitsestuda vähemalt 15-20 minutit.

Hiljem võid lõigata lavaši viiludeks või 2-3 tükiks.

Kindlasti võid vahele lisada ka näiteks tomatit ja paprikat. Maitset saad reguleerida ka erinevate toorjuustudega.

30. Isetehtud juustupallid

Kodused juustupallid.

Kodused juustupallid.

Need klassikaliselt küpsetatud juustupallid on kindlasti see toit laual, mille järele esimesena haaratakse. Otse soojast ahjust ja sulava juustuga on need alati vastupandamatud.

Koostisosad

  • 450g juustu
  • 2 muna
  • 20g jahu (ca 2spl)
  • pipart
  • 1 tl paprikapulbrit
  • riivsai

Valmistamine

Juust riivida ning segada juurde munad, jahu ja maitseained, vajadusel võib ka soola lisada. Vormida massist pallid ning veeretada palle riivsaias. Aja  õli kuumaks ning küpsetada õlis kuldpruuniks (võib ka fritüüris teha). Lase õli kuumaks ja lisa 5 palli ettevaatlikult õli sisse, et ei pritsiks õli. Nüüd oota kuni pallid tulevad õli pinnale ujuma ja siis lase neil õrnalt pruunistuda ning eemalda. Pane pallid algul paberist köögirätikule, kus saab üleliigne õli paberi sisse minna. Serveeri soojalt koos kastmega.

Retsepti pani enda blogis koos piltidega kirja Liilia.

 

Kommenteeri