Vanaema Stiilis Paksud Pannkoogid – Retsept
Vanaema Stiilis Paksud Pannkoogid
Vanaema puupliidil valminud paksud pannkoogid on täpselt need, mida igal pühapäeval suure õhina ja ootusärevusega ootasid. Vanaema pannkoogid on lapsepõlve lemmiktoit kindlasti paljudel ning osa ilusast lapsepõlvenostalgiast. Siin on üks paksude pannkookide retsept, mida pühapäeva hommikuks küpsetada.
Varustus
- Pann
- suurem kauss
- lusikas
- köögikaal
- mõõtenõu
Koostisosad
- 5 dl piima
- 25 g pärmi
- 7 sl suhkur
- 1 tl vaniljesuhkur
- 0,5 tl soola
- 8 dl nisujahu
- 2 tk muna
- 2 spl õli
Juhised
- Kuumuta piim käesoojaks.
- Lisa murendatud pärm, suhkrud ja sool. Sega kuni pärmi segunemiseni.
- Seejärel lisa juurde sõelutud jahu, lisa munad ja õli ning sega kõik ühtlaseks tainaks.
- Lase sel soojas kohas vähemalt 15-20 min kerkida. *Tainast võib kergitada ka 50 kraadini eelsoojendatud elektriahjus.
- Seejärel prae pannil õlis (keskmisel kuumusel) ümmargused pannkoogid mõlemalt poolt kuldpruuniks.
Märkmed
Taigen peaks konsistentsilt olema nagu paks hapukoor.
Retsept pärineb Ragne Värgi blogist, vaata ka tema teisi retsepte.