No products in the cart.

  /  Retseptid   /  Vanaema Stiilis Paksud Pannkoogid – Retsept
Vanaema stiilis paksud pannkoogid.

Vanaema Stiilis Paksud Pannkoogid – Retsept

 

Vanaema stiilis paksud pannkoogid.

Vanaema Stiilis Paksud Pannkoogid

Vanaema puupliidil valminud paksud pannkoogid on täpselt need, mida igal pühapäeval suure õhina ja ootusärevusega ootasid. Vanaema pannkoogid on lapsepõlve lemmiktoit kindlasti paljudel ning osa ilusast lapsepõlvenostalgiast. Siin on üks paksude pannkookide retsept, mida pühapäeva hommikuks küpsetada.
Valmistamine 30 minutes
Küpsetamine 30 minutes
Käik Hommikusöök
Portsjon 4

Varustus

  • Pann
  • suurem kauss
  • lusikas
  • köögikaal
  • mõõtenõu

Koostisosad
  

  • 5 dl piima
  • 25 g pärmi
  • 7 sl suhkur
  • 1 tl vaniljesuhkur
  • 0,5 tl soola
  • 8 dl nisujahu
  • 2 tk muna
  • 2 spl õli

Juhised
 

  • Kuumuta piim käesoojaks.
  • Lisa murendatud pärm, suhkrud ja sool. Sega kuni pärmi segunemiseni.
  • Seejärel lisa juurde sõelutud jahu, lisa munad ja õli ning sega kõik ühtlaseks tainaks.
  • Lase sel soojas kohas vähemalt 15-20 min kerkida. *Tainast võib kergitada ka 50 kraadini eelsoojendatud elektriahjus.
  • Seejärel prae pannil õlis (keskmisel kuumusel) ümmargused pannkoogid mõlemalt poolt kuldpruuniks.

Märkmed

Taigen peaks konsistentsilt olema nagu paks hapukoor.
Retsept pärineb Ragne Värgi blogist, vaata ka tema teisi retsepte. 
Märksõna pannkoogid

Kommenteeri

Recipe Rating