Õhukesed pannkoogid ehk Krepid ehk Ülepannikoogid – Retsept
Õhukesed pannkoogid ehk Krepid ehk Ülepannikoogid - Retsept
Õhukesed ja krõbedad ülepannikoogid on vastupandamatud. Nende järele haarab nii väike kui suur pannkoogisõber ning koduse moosiga maitsevad need oivaliselt. Retsept on lihtne, taigen valmib kiiresti ning sellest kogusest jätkub 4-le inimesele.
Varustus
- 1 Vispel
- 1 Pann
- 1 Kauss taigna jaoks
- 1 Kulp
- 1 Kauss valmis pannkookide jaoks
Koostisosad
- 4 tk munad suurus M või L
- 60 g suhkur 3/4 dl
- 200 g nisujahu 3,3 dl
- 1 näpuots sool
- 5 dl piim
- 50 g sulatatud või
Juhised
- Klopi munad suhkruga lahti
- Sega juurde jahu, piim ja näpuotsaga soola ning sega ühtlaseks
- Viimasena lisa juurde sulavõi, sega läbi.
- Kuumuta suur pann
- Lisa sobiv kogus tainast
- Küpseta paar minutit keskmisel kuumusel, kuni pannkook on altpoolt kaunilt kuldne
- Keera ringi ja küpseta ka teiselt poolt.
- Mõnusat maiustamist!
Märkmed
Nipid ja soovitused:
- Eriti mugav on kasutada spetsiaalset pannkoogipanni.
- Meie tõstame suure kulbitäie tainast ühte panni serva, siis keerame-kallutame panni, nii et tainas valguks ühtlase õhukese kihina laiali. Tulemuseks on hästi ilusad ümmargused pannkoogid.